Във връзка с публикации в медийното пространство за блокиране на

...
 Във връзка с публикации в медийното пространство за блокиране на
Коментари Харесай

Полицията: Пътят за Гърция не е блокиран

 

Във връзка с изявления в медийното пространство за блокиране на ПП1 Е-79 в региона на гр.Благоевград, ОДМВР-Благоевград прецизира, че придвижването в сектора не е спряно и се контролира от присъстващите на място полицейски чиновници. Това оповестиха от полицията откакто протестиращи пробваха да блокираг интернационален път Е-79 към Гърция, представени от Струма. bTV заяви, че блокадата е на изхода на Благоевград в посока Кулата, на кръговото кръстовище след Полигона.

За малко бе препречено е пътното платно и в посока София и се образува километрична опашка. Трафикът в посока Гърция се пропуща от време на време.

Малко по-късно протестиращите смениха тактиката и започнаха да пропущат колите в посока София, само че препречиха трасето в посока на южната ни съседка.

Протестиращите са решени да останат на пътя, до момента в който държавното управление и основният прокурор не подадат оставка.

Продължава и блокадата на пътя Стара Загора-Хасково. Около 20 души от протестиращите изкараха нощта в спонтанния палатков лагер. Те се отхвърлиха от желанието си да блокират автомагистрала “Тракия ”, само че упорстват да бъдат пропуснати да преминат през пътния възел и да влязат назад в Стара Загора.

“Вече трети ден сме тук, нашето само предпочитание е просто да преминем през детелината на Автомагистрала “Тракия ” безвредно, като знак на митинг с настояванията за оставка на държавното управление и на Гешев. Нямаме никакво желание да блокираме Автомагистрала “Тракия “, обясниха пред Българска национална телевизия протестиращите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР